Symboliek


werelboom De wetenschappelijke naam van de Kaki is Diospyros kaki. Dit betekent de Godenvrucht voor de ziel op aarde; energie voor de ziel.

Diospyros is afgeleid van Dios = God en pyros = vrucht dan wel Dio = Zeus en spyros = geest; kaki is afgeleid van: ka = ziel en ki = energie, aarde.

De vrucht wordt ook wel Sharon-vrucht genoemd. De enige bekende satelliet van Pluto heet Charon. Charon is in de Griekse mythologie de veerman die de doden over de rivier de Styx naar Hades brengt. Charon is ontdekt door J. Christy.

De Kaki is voor mij een symbool voor universele liefdesenergie. In Japan was er vroeger een diepe, religieuze relatie van Kaki met het Leven. Tegenwoordig wordt er nog steeds Kaki vruchten geofferd in de Shinto-shrines, op het familie-altaar bij Oud-en-Nieuw, bij het feest voor de zielen en bij het feest waarbij de zielen van voorouders terug op aarde komen. Ook wordt er op begraafplaatsen gekookte rijst op kakiblad geofferd voor onbekende en naamloze doden. Het hout werd vroeger gebruikt bij het cremeren.

De Kaki heeft dus vanouds her in Japan een relatie met het leven, de dood, zielenvan voorouders en
van onbekende en naamloze doden.