De Kaki boom


Bomen op bijzondere plekken op aarde bezitten ongekende krachten. De Kaki is zo'n bijzondere krachtboom. Ze is een boom met een enorme overlevingskracht die ons mensen, de aarde en al het leven op aarde in deze tijd van oorlog, vervuiling en energetische veranderingen een helende en transformerende energie te bieden heeft.

De Kaki staat in Nagasaki dichtbij het epicentrum van de Plutonium-bom die hier op 9 augustus 1945 viel. Deze bom betekende het einde van de 2e wereldoorlog. Een groot deel van de stad werd totaal verwoest en een hoog percentage van de bevolking stierf. Wonderbaarlijk overleefde deze boom. Haar overlevingskracht maakt deze boom tot Wereldboom.

De Kaki Boom Na vergeefse pogingen contact te krijgen met Japan om materiaal van de boom te krijgen rijpte het plan er zelf heen te gaan. Ik kwam in Nagasaki aan op 3 dagen na de herdenking dat 55 jaar geleden de bom gevallen was. Het vinden van de boom was door het 'toeval' of 'synchroniciteit' heel bijzonder. Ik werd ter plekke bevestigd door een inwoner van Nagasaki die me hierbij hielp. Hij vertelde dat hij bomslachtoffer is en al 10 jaar lang thee drinkt van de bladeren van de Kaki voor zijn lichamelijke problemen hiervan. Het was heel bijzonder deze boom te zoeken en te vinden.

Opvallend aan de boom was dat de schors van de stam en de wortel zwart zijn en dat onder de schors van de stam een spierwitte laag aanwezig is. Dit laatste heb ik bij een paar andere Kaki's die ik daarna nog gezien heb niet meer gezien.

De Kaki staat op een plek waar ze kans heeft gezien gedurende de vernietigende werking van de Plutoniumbom, het inferno te overleven. Alles was kapot door enorme luchtdruk verschillen, brand en het radioactieve en giftige Plutonium. Rondom heerste dood. Overlevenden met vreselijke ziektes: dik littekenweefsel; inwendige bloedingen; haarverlies; kanker, onder andere leukemie; geboorte afwijkingen. De Plutoniumbom en de Kaki staan beide ook voor het einde van de 2e Wereldoorlog; einde van vernietigingen; overheersing; verkrachtingen; dood; vluchten. Plutonium de vernietiger, de dood. De Kaki het overleven, begin van de hoop.